O blogu

Blog Talassi je rezultat ljubavi prema pisanoj reči, lutanju i moru. Postoji da bi inspirisao, pokrenuo, zabavio ili zamislio. Zauzima malo, lokalno parče globalnog digitalnog okeana.

U tekstovima na blogu pronaći ćete satirične priče i šaljive nezgode, putopise, ideje, preporuke za letovanje, nemirne misli i poneku kritiku našeg vrlog društva.

Ko?

Dajem prednost komediji nad dramom. Iako sam mojim prisustvom obeležila ekonomski sunovrat već dveju zemalja, u budućnost gledam sa optimizmom. Živim i radim u Atini.

Šta?

  • Rađanje ideja, pričanje priča.
  • Radosti lutanja i zapisi sa putovanja.
  • Peta dimenzija pisanja – satira.
  • Antologija neumornog srljanja u kojekakvim poduhvatima.
  • Pisaone improvizacije i pripovedački eksperimenti.

Gde?

Želela bih da talassi dosegnu nove, daleke i nepoznate obale.

Da rađaju sveže ideje i uzbudljive priče.

Da šire dobru energiju i pozitivnu struju.

Da stvore nešto dobro.

Kako?

Verujem da slobodan i sadržajan život – isto kao i slobodno i sadržajno pisanje – ne robuje formi i ne pokorava se konvencionalnim normama. U pisanju – kao i u životu – stremim širenju granica, probijanju opne predodređenosti i kršenju ponekog ograničavajućeg pravila.

Zašto?

Zbog priča koje me opsedaju jer hoće da budu ispričane; zbog ideja koje hoće napolje iz moje glave; zbog dobrog smeha kojim me pisanje često nagradi; zbog euforije slične onoj koja obuzima tragača za zlatom kada pronađe zlatnu žilu, koja se javlja kada pronađem dobar kraj priče.

Kada?

Blog je pokrenut septembra 2013. Novi tekstovi objavljuju se jednom mesečno. Prijavite se na mejling listu bloga ispod, i dobijaćete dojave o novim tekstovima odmah po njihovom objavljivanju:

Leave a Reply

Your email address will not be published.