Grčka ostrva priče

Ostrvske priče

Dvadesete sam provela živeći i radeći na grčkim ostrvima. Daleko od sigurnosne mreže poznatog okruženja i saterana u egzistencijalni klinč, improvizovala sam u letu srljajući iz jedne nezgode u drugu. Ovo su priče iz tog perioda.

Ostrvske priče: Avanture na grčkim ostrvima

Moja borba sa utvarama I

Moja borba sa utvarama: Sama na opustelom ostrvu
Potrpala sam sve što sam imala u taksi i dala vozaču papirić sa adresom na kojoj je po dogovoru trebalo da me čekaju ključevi mog novog doma. I onda se vlasnik stana nije pojavio sa ključevima, a ja nisam znala gde ću te noći da prespavam.

Ilegalna imigrantkinja

Ilegalna imigrantkinja: Moj put od deportacije do legalizacije
Moja tromesečna viza istekla je još prošlog leta, od kada živim i radim u Grčkoj na crno. Iako se katastrofa u vidu deportacije svakog trenutka može sručiti na mene, nesmotreno tabanam okolo i jurcam na skuteru za koji nemam dozvolu, ubeđena da mi se u zemlji svetlosti ništa loše ne može desiti. Ali grešim.

Ostrvske-price-Kako-preziveti-zimu-na-ostrvuKako preživeti zimu na ostrvu
Kako sam se na pragu zime našla na polunapuštenom ostrvu potpuno švorc, potpuno ilegalno, potpuno sama i bez ijednog para čarapa, naprasno žudeći za toplim domom i maminom boranijom.

Ostrvske-price-jutarnja-gimnastikaOstrvska gimnastika
Od svih radova koje treba obaviti u hotelu koji se tek otvara, prokleti menadžeri su našli da prate baš moj prvi čas jutarnje gimnastike u životu. Sa srcem u petama pravim se da znam šta da radim, svesna da jedan njihov mig u sekundi može okončati moj tek započet mediteranski san, i iz ostrvskog raja sa četiri zvezdice me vratiti u mamin pansion.

Ostrvske-price-zurka-na-plaziKako izgubiti posao zbog žurke na plaži
Kako sam se moje prve sezone našla bunovna i krmeljiva pred strašnim menadžerom hotela, koji me je uhvatio kako spavam na radnom mestu.

Leave a Reply

Your email address will not be published.